Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gerrit Jan van Zoelen verlaat Vlietland Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Bestuursvoorzitter Gerrit Jan van Zoelen verlaat per 1 januari 2012 het Vlietland Ziekenhuis. Tot 1 juni 2012 blijft hij actief in een adviserende rol binnen de raad van toezicht.
Gerrit Jan van Zoelen verlaat Vlietland Ziekenhuis

De reden dat Van Zoelen zijn functie neerlegt, heeft te maken met zijn naderende pensioen en de nieuwe ontwikkelingsfase die voor het Vlietland Ziekenhuis aanbreekt. “Dat vereist een visie op korte en middellange termijn, met daarbij behorende daadkracht en uitvoering. Ik zal – mede op grond van mijn leeftijd en mijn arbeidsinspanningen gedurende de afgelopen 45 jaar – geen invulling geven aan de realisatie daarvan in de komende periode. Ik vind het verstandig en in het belang van het ziekenhuis dat proces door mijn opvolgers te laten inzetten en uit te voeren”, aldus Van Zoelen.

Waardering

De raad van toezicht laat bij monde van voorzitter Martin van Pernis weten het vertrek te betreuren. “Niet in het minst omdat wij de inzet en daadkracht van Van Zoelen buitengewoon waarderen, en wij die ook voor de toekomst hard nodig hebben. Anderzijds respecteren wij vanzelfsprekend zijn besluit.” Ook de medische staf, de cliëntenraad en de ondernemingsraad betreuren het vertrek van Van Zoelen. Zij laten weten zijn inzet, prestaties en betrokkenheid bij het ziekenhuis zeer te waarderen.

Opvolging

De raad van toezicht zal de opvolging op korte termijn voorbereiden. Vooralsnog gaat zij uit van een aanstelling van een ad-interim bestuursvoorzitter. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.