Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geschorste psychiater aan het werk in Duitsland

Een psychiater die in Nederland een half jaar niet mag werken vanwege grote nalatigheid, is kort na haar veroordeling in Duitsland aan de slag gegaan. De Duitse autoriteiten zijn hiervan op de hoogte gebracht, maar de vrouw werkt nog steeds. De psychiater pleegt overigens geen strafbare feiten, Duitsland erkent namelijk het tuchtrecht van andere landen niet.
Geschorste psychiater aan het werk in Duitsland

Het tv-programma De Vijfde Dag spoorde de in Nederland veroordeelde vrouw op in Duitsland en bericht er woensdag in de uitzending over. In een telefoongesprek zegt de psychiater dat ze niet wil vertellen waarom ze weer aan het werk is.


Tuchtrechter

De vrouw is tot half september in Nederland geschorst door de tuchtrechter, omdat ze volgens het college ‘niet voldoende bekwaam is om haar vak uit te oefenen’. Saillant is dat het college destijds zei zich ernstige zorgen te maken over het feit dat de psychiater zich niet bewust lijkt van haar eigen tekortkomingen. Die zorg blijkt gegrond, want kort na haar veroordeling was ze in Duitsland gewoon weer aan het werk.

Suïcidegevaar

De psychiater kreeg de straf voor nalatigheid bij een patiënte die in 2011 zelfmoord pleegde. De vrouw werd opgenomen met suïcidegevaar, maar werd tegen haar zin kort daarna op straat gezet. Ze zwierf een paar dagen rond op straat en pleegde vervolgens zelfmoord door van de flat waar haar ouders woonden te springen. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.