Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Gezin is meer dan 3000 euro kwijt aan zorgverzekering in 2013

Gezinnen zijn meer kwijt aan de zorgverzekering in 2013 dan dit jaar. Gemiddeld betalen ze volgend jaar 1.110 euro meer premie voor de basisverzekering dan in 2006. Dat is een stijging van 57 procent in zeven jaar. Dit heeft vergelijkinsgwebsite independer.nl uitgerekend.
Gezin is meer dan 3000 euro kwijt aan zorgverzekering in 2013

De nominale premie voor de basisverzekering stijgt volgens het ministerie van VWS volgend jaar met 20 euro per persoon, ofwel 40 euro per gezin. Ook de kosten die een gezin volgend jaar zelf moet betalen (eigen risico) voor zorg liggen in 2013 fors hoger dan bij de invoering van de zorgverzekering in 2006. In 2006 kende de basisverzekering een no-claimkorting van 255 euro. Deze is een aantal jaar geleden vervangen door een verplicht eigen risico. Bij de invoering in 2008 bedroeg die 150 euro, volgend jaar is dat 350 euro. Op basis van gegevens van het ministerie van VWS is de verwachting dat een gezin volgend jaar gemiddeld 398 euro kwijt is aan betalingen uit het eigen risico. Dat betekent volgens Independer.nl dat een gezin volgend jaar meer dan 3.000 euro kwijt is aan de basisverzekering. In 2006 was dat nog gemiddeld 1.938 euro. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bekijk de berekening van Independer.nl

Zorgpremie twintig euro hoger

8 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. @adje rem. Heel goed bedacht, maar dat kost je nog veel meer. Door het jarenlang gepamper van links loopt net als in Amerika een hele hele grote groep in de bijstand of wordt onderhouden door de overheid (die hebben wel zorg, vaak nog meer dan de betalenden) Romney in Amerika zei het al: 47% betaalt geen belasting.

  3. Voor ons als ouder echtpaar zonder kinderen(zijn de deur uit), beidend werkend, betalen we dit jaar samen 4800 premie en elk 1000/900 via de belasting= 6700. Dus volgend jaar 7800 excl. belastingverhoging. De toeslagen via de belasting is omdat bij gezinnen voor de kinderen geen premie hoeft te worden betaald. Lang leve de oude dag met 2x zoveel premie als voor het gezin.

  4. Nogmaals de VERPLICHTE BASISZORGVERZEKERING hoort een gewone belastingsoort te worden ,zoals ook de kijk- en luistergelden in belastingen zijn ge-implementeerd. Resultaat : geen wanbetalers meer.. Jammer voor incassoburo`s , deurwaarders , en advocaten en door dezen gesponsorde voetbal- en andere clubs.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.