Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Gezondere leefstijl stimuleren vereist cultuurverandering’

Hester Hinloopen
Kijk niet alléén naar gezondheid maar neem de hele sociale context mee, besteed meer aandacht aan burn out onder jonge zorgprofessionals, onderzoek of een innovatie opschaalbaar is, en maak gezond gedrag ‘cool’. Dat is volgens vier directievoorzitters nodig om écht tot een gezondere leefstijl(omgeving) te komen in Nederland.
191122 Persfoto Congres Dvg 1
Premium

Nieuwe initiatieven zijn noodzakelijk om

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Burn-out, het schaalniveau van innovaties en het voedings- en beweegpatroon zijn drie totaal verschillende zaken. Ze hebben wel alledrie invloed op de vitaliteit van de bevolking, maar daar houdt de overeenkomst ook wel zo’n beetje op.

   En om mijn stokpaardje nog maar eens voor het voetlicht te brengen: een gezond voedings- en beweegpatroon bewerkstellig je het meest (kosten)effectief middels een korting op de zorgverzekeringspremies (ziektekosten [nominaal en inkomensafhankelijk] en de WLZ-bijdrage van het inkomen).

   Dat patroon is goed af te lezen aan biomarkers als de HbA1c, de bloedvetten en eventueel de c-reactieve proteïnes. Dat zijn allen middellangetermijnindicatoren. Voor meer informatie, zie https://gezondezorg.org/preventiebeleid.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.