Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezondheidstechnologie levert Philips winst op

Redacteur Zorgvisie
Technologiebedrijf Philips heeft in het afgelopen kwartaal bijna 20 procent meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat komt vooral doordat de gezondheidstak van het bedrijf het beter doet.
philipsgebouw.jpg

In totaal draaide Philips een omzet van 5,9 miljard euro, blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf vandaag heeft gepresenteerd. De winst bedraagt over het afgelopen kwartaal 383 miljoen euro, dat is een stijging van 18 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015.

Winst op gezondheidstechnologie
Vooral op het gebied van gezondheidstechnologie, een tak waarop Philips zich steeds meer richt, maakt het bedrijf veel winst. Op Personal Health schrijft het concern 7 procent meer winst, terwijl de ziekenhuisdivisie (voor diagnose en behandeling) de winst met 6 procent wist te verhogen ten opzichte van vorig jaar. De groei op het gebied van informatica en E-health viel mee, doordat apparaten die zorg op afstand mogelijk maken minder vaak zijn verkocht. 

(ANP/Zorgvisie)

Dossier Innovatie in  de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.