Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gezondheidszorg in top-3 iPad-gebruikers

Annelies Vermeulen
De gezondheidszorg behoort tot de drie grootste sectoren die de iPad gebruiken. Dat blijkt uit een analyse van Good Technology, een Amerikaans bedrijf.
Gezondheidszorg in top-3 iPad-gebruikers

De financiële sector gebruikt de iPad het meest. Daarna komt de technologiesector. Op de derde plek staat de gezondheidszorg.

Ziekenhuizen

Vooral in Amerikaanse ziekenhuizen wordt de iPad veel gebruikt. Volgens de analyse omdat de huidige mobiele apparaten in ziekenhuizen niet meer geschikt zijn vanwege hun omvang, gewicht en levensduur van de batterij. Ook een reden voor het gebruik van de Ipad is kostenbesparing. Een zogenaamde computer-on-wheels kost gemiddeld 7500 dollar, iPads een stuk minder. Als er eenmaal EPD’s zijn die speciaal voor de iPad gemaakt worden, zou het gebruik van de iPad nog groter worden. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Zorginstelling AriënsZorgpalet gebruikt iPads

Japanse artsen gebruiken iPad tijdens operatie

Mogelijkheden gebruik iPad in de zorg

1 REACTIE

  1. IPad is een enorme vooruitgang voor de Zorg. Flexibel en Functioneel. Het is een instrument waar wij het allemaal voor doen , de CLIENT , alleen maar mee is gediend. Bestuurders zijn nu aan zet en Investeer in Innovatie. De Kwaliteit van Zorg heeft er veel baat bij.
    RvT adviseer je RvB met een positief besluit.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.