Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz-aanbieder komt met app tegen seksverslaving

Aanbieder van verslavingszorg Ready For Change komt met de ‘seksverslavingsApp’, bedoeld om een helpende hand richting hulpverlening te bieden. Volgens Ready for Change gaat het om de eerste app van zijn soort ter wereld.
Ggz-aanbieder komt met app tegen seksverslaving

De seksverslavingsApp verschijnt ook in het Engels. Het is de bedoeling dat het hulpmiddel wereldwijd wordt ingezet ter behandeling van seksverslaving. De app heeft een ‘seksscreeningtest’ om te helpen bij de beoordeling van seksueel dwangmatig of verslavend gedrag. Deze test is ontwikkeld in samenwerking met ziekenhuizen, behandelprogramma’s, particuliere therapeuten en maatschappelijke groeperingen. Voorafgaand aan de bouw van de app, door deAmerikaanse applicatiebouwer Tristit, heeft een reeks diepte-interviews plaatsgevonden met (ex-)verslaafden. Bedoeling hiervan was om de app zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen en behoeften van de verslaafden zelf.

Cleantijd

Voor ex-verslaafden bevat de app een programma waarmee ze hun ‘cleantijd’ kunnen berekenen: hoeveel dagen ze zonder seks kunnen, waarbij 120 dagen als een veilige periode wordt gezien. Ook heeft de app de button ‘terugvalpreventie’ met informatie over zelfhulpgroepen in de buurt van de gebruiker van de app. De app bevat verder buttons met praktische informatie, ook voor partners, vrienden en familie.

Direct hulp

Ook bevat de app een 0800-nummer waarmee de gebruiker direct rechtstreeks contact met een hulpverlener kan leggen. De app voorziet ook in een ’12-stappenprogramma’, een leidraad om van de verslaving af te komen.

Groeiend probleem

Volgens Ready For Change-directeur Richard van den Ende is de seksverslavingsApp een goed voorbeeld hoe moderne technologie kan worden toegepast voor de bewustwording van verslaafden en kan worden gebruikt om hen een nieuw perspectief te bieden. Professionele hulpverlening is daarbij van essentieel belang. Seksverslaving is een groeiend probleem, mede veroorzaakt door de grote hoeveelheid porno, vrij verkrijgbaar via het internet.
De app kan worden gedownload op het Apple- en Android-platform.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.