Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz-aanbieders leggen jeugd-ggz neer

Redacteur Zorgvisie
Twee aanbieders van geestelijke gezondheidszorg hebben laten weten de jeugd-ggz, in elk geval voor een deel, te laten vallen. Het gaat om Mondriaan in Limburg en de Zuid-Hollandse William Schrikker Groep.
Child Psychologist Discusses Drawing A Little Girl
Foto: Fotolia

Dat meldt dagblad NRC. Mondriaan geeft aan dat gemeenten minder budget beschikbaar stellen voor de jeugd-ggz, waardoor de aanbieder met minder medewerkers dezelfde zorg moet zien te leveren. Daardoor loopt de werkdruk onder professionals in de organisatie op. Volgens bestuurder Juliette van Eerd moet de organisatie daardoor binnen enkele weken stoppen met de jeugdzorg. Er zijn op dit moment ruim vijfhonderd kinderen die zorg krijgen bij Mondriaan, maar voor hoeveel van hen de zorg daadwerkelijk wordt stopgezet wordt nog onderzocht.

Stoppen met jeugd-ggz

Afgelopen vrijdag maakte de William Schrikker Groep al bekend zich terug te trekken als aanbieder van jeugd-ggz in Dordrecht en omgeving. Dit omdat de gemeenten hen naar eigen zeggen te lage tarieven bieden om goede kwaliteit zorg te leveren. Daardoor zijn er driehonderd gezinnen waarbij niet duidelijk is of de kinderen volgend jaar ook begeleiding krijgen.

Ggz-aanbieders trekken aan de bel

In Zorgvisie Magazine 8 trokken de bestuurders van Parnassia Groep en Curium al aan de bel over de specialistische jeugdzorg. Die wordt volgens hen met kaalslag bedreigd, doordat het budget flink is teruggebracht en de administratieve lasten in de sector zijn toegenomen. Zij voorzien dat ggz-aanbieders zullen moeten stoppen met de jeugdzorg en zich enkel op ggz voor volwassenen gaan richten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.