Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ggz-aanbieders weten niet wie op de wachtlijst staat

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
De wachtlijsten in de ggz zijn een hardnekkig hoofdpijndossier. Niet alle ggz-aanbieders hebben goed zicht op wie er op staan. Wat lijkt mee te spelen is dat ze commercieel belang hebben bij een wachtlijst.
lijst contract
Wie staat er eigenlijk op de wachtlijst? Opschonen helpt vaak al een boel. Foto: onephoto / stock.adobe.com
Premium

Patiënten die geestelijke gezondheidszorg nodig

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Natuurlijk, het is crisis en dan is alles lastig. Maar bij een persoonlijke crisis zou je snel toegang moeten hebben tot mentale zorg.
   Zo zonde dat betrokkenen en belanghebbenden het iedere keer zoeken in meer geld en meer personeel, terwijl visie op hoe de mentale zorg ontbreekt…
   Ik meen toch dat de ideeën van Damiaan Denys een bijdrage kunnen leveren. Uiteindelijk is onze filosofie de grondbasis van wat we doen: Vhttps://denk-wijzer.nu/geluk-zingeving-damiaan-denys/.

  2. Lees alle reacties
  3. “Wat lijkt mee te spelen is dat ze commercieel belang hebben bij een wachtlijst.”
   Als je als GGZ zorgaanbieder tijdelijk een patiëntenstop invoert heb je daar vaak na het opheffen van de patiëntenstop nog maanden last van in verwijzingen door huisartsen. Dus dat ga je niet zo snel doen, want je moet wel je behandelaren aan het werk houden en pecunia verdienen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.