Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGz Breburg over op proactief beheer ict-omgeving

Mark van Dorresteijn
GGz Breburg wil ict-problemen in de toekomst voorkomen met Microsoft System Center Operation Manager 2012 (SCOM 2012). Storingen en serverproblemen kunnen daardoor sneller opgespoord en opgelost worden, zo stelt de organisatie.
GGz Breburg over op proactief beheer ict-omgeving

GGz Breburg biedt jaarlijks zorg aan bijna 19.000 cliënten in Midden en West Brabant. Het IT-landschap van GGz Breburg is verspreid over 30 vestigingen. De organisatie vindt het belangrijk dat het netwerk altijd beschikbaar is voor de medewerkers en goed functioneert. In het verleden gingen servers down zonder dat daar echt een aanwijsbare reden voor was. Om de situatie te verbeteren werd advies ingewonnen bij Microsoft partner Icento. ‘GGz Breburg beheerde de IT-omgeving reactief. Nu is de instelling problemen voor, daarmee creëer je tijd. We hebben het reactieve beheer om weten te zetten naar een proactieve manier van werken’, vertelt Carlo Schaeffer, technical manager van Icento.

Rust

‘Met SCOM 2012 komt GGz Breburg snel bij de kern van een dreigend probleem. Voordat er iets misgaat in de IT-omgeving stuurt SCOM tijdig een signalering naar de beheerder. Voorheen was het zoeken naar een speld in de hooiberg. Het beheer van onze IT is voortaan meer controle- dan herstelwerk, dat brengt rust. Ook de medewerkers van GGz Breburg profiteren hiervan’, vertelt Schaeffer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.