Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Drenthe hevelt huizen over naar Icare

De negen verzorgings- en verpleeghuizen van GGZ Drenthe gaan per 1 januari 2011 deel uitmaken van Stichting Icare. Hierdoor ontstaat er één organisatie die zowel intra- als extramuraal verzorging en verpleging aanbiedt in de provincie Drenthe.
GGZ Drenthe hevelt huizen over naar Icare

De ontvlechting van de huizen uit GGZ Drenthe heeft geen gevolgen voor bewoners, cliënten en medewerkers. De zorg wordt gecontinueerd en de medewerkers behouden hun baan, zo laten de organisaties weten in een persbericht. De overgang van de huizen van GGZ Drenthe naar Stichting Icare is een bewuste keuze van beide organisaties geweest, zo staat in het bericht te lezen. “De verpleeg- en verzorgingshuizen worden bij Stichting Icare ondergebracht omdat Icare specialist is in het bieden van verzorging, verpleging en aanvullende diensten”, vertelt Erik van der Haar, bestuurder GGZ Drenthe. “Vooral aan ouderen, maar ook aan mensen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben zoals revalidatiepatiënten.”

Efficiencyvoordeel

Bert Hogeboom, regiodirecteur V&V Icare vervolgt : “Zeker gezien de veranderende omgeving en de eisen die (toekomstige) klanten aan ons stellen, willen wij onze ketenzorg verder ontwikkelen. Onze ambitie is om klanten een nog breder palet aan zorgoplossingen te bieden thuis, in verpleeg- of verzorgingshuizen of in kleinschalige wooncomplexen dicht bij hen in de buurt. Zo kan de klant kiezen welke oplossing het beste bij hem past. Met het vervlechten van de verzorgings- en verpleeghuizen in Icare moeten ook efficiencyvoordelen worden geboekt. Dat is nodig omdat er ondanks de toenemende vergrijzing en vraag naar zorg steeds minder geld uit de AWBZ beschikbaar komt om goede zorg te bieden. Ook ontstaat er op termijn een tekort aan zorgpersoneel. Mede daarom willen wij onze medewerkers een interessante werkomgeving bieden waarin zij zich kunnen ontplooien.”

Espria

Het gaat om de verzorgingshuizen Vierackers en Boshof in Assen, Altingerhof in Beilen, De Walhof in Bovensmilde, Altingerhoes in Westerbork, Dekelhem in Gieten, het Maandhoes in Gasselte en De Herik en De Boerderij in Borger. Stichting Icare en GGZ Drenthe maken allebei deel uit van Espria. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Beroep OM in fraudezaak Icare

Jaar cel voor ex-topman Icare

GGZ Drenthe ziet af van bouw tbs-kliniek

Patiënt GGZ Drenthe na brandstichting overleden

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.