Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Drenthe protesteert tegen toezicht Inspectie

GGZ Drenthe is teleurgesteld dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft besloten de organisatie gedurende zes maanden onder verscherpt toezicht te stellen. Dat laat de organisatie in een persverklaring weten. Het gaat volgens GGZ Drenthe bij het toezicht enkel om registratie en dossiervorming.
GGZ Drenthe protesteert tegen toezicht Inspectie

Een aantal casussen in het verleden is aanleiding voor een onder toezicht stelling van de organisatie, zo staat in de persverklaring. ‘Het merendeel van de problemen ligt in onvolledige registratie en dossiervorming. De opmerkingen van de inspectie betreffen voornamelijk het toetsbaar zijn van de zorg. GGZ Drenthe is erg ongelukkig met het verscherpt toezicht en stelt alles in het werk zodat deze maatregel zo snel mogelijk wordt beëindigd.’

Verbeteringen

GGZ Drenthe schrijft in de persverklaring al geruime tijd gericht verbeteracties uit te voeren om aantoonbaar te voldoen aan geldende eisen en normen. Hierin zijn veel resultaten behaald en GGZ Drenthe is ervan overtuigd snel alle gevraagde verbeteringen te kunnen doorvoeren. GGZ Drenthe zal de noodzakelijke verbeterslagen op korte termijn realiseren, waardoor het verscherpt toezicht zo snel mogelijk kan komen te vervallen. ‘De IGZ zal bij de eerstvolgende herinspectie kunnen constateren dat de verbeteringen regulier onderdeel zijn geworden van ons handelen.’

Inspectie

De IGZ laat weten dat het de afgelopen twee jaar meerdere bezoeken heeft gebracht en meldingen heeft behandeld. Conclusie is dat de zorg niet goed genoeg is. Zo is de zorg voor patiënten met lichamelijke problemen onvoldoende verbeterd. Verder schiet ook het omgaan met (pogingen tot) zelfdoding tekort.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.