Forensische ggz werkt niet als markt’

Doordat de inkoop van forensische zorg in handen is van één partij, hebben aanbieders geen invloed op het inkoopbeleid. Ze moeten de forensische ggz vaak onder de kostprijs aanbieden. Dat is de reactie van GGZ Nederland en de VGN op de marktscan Forensische Zorg 2015.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
TBS400.jpg
Fotolia.

De marktscan Forensische Zorg 2015 kwam eerder dit jaar uit. Het ministerie van Veiligheid en Justitie gaf direct aan zich zorgen te maken over de tarieven. Uit de reacties op de marktscan blijkt dat GGZ Nederland en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) deze zorgen delen. ‘Er is één partij, de ForZo/JJI, die vrijwel alle knoppen in de hand heeft: wat wordt ingekocht, op welke plekken, tegen welke prijs’, schrijft de VGN in een reactie die op de site van het ministerie van VenJ is geplaatst. ‘Vervolgens bepaalt ForZo/JJI ook waar cliënten worden geplaatst. Wanneer je op die manier de voorkant

1
50

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.