Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

GGZ Friesland vindt opnamestop onverantwoord

Mark van Dorresteijn
GGZ Friesland werkt niet mee aan de opnamestop van GGZ Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) en het Landelijk Platform GGz. “Het is een afweging tussen verantwoorde zorg en verantwoord actievoeren”, aldus Hans Kedzierski, bestuurder GGZ Friesland.
GGZ Friesland vindt opnamestop onverantwoord

Voor een opnamestop is gekozen om actie te voeren tegen het besluit van de overheid om aan patiënten in de tweedelijns ggz een eigen bijdrage te vragen. Behalve de opnamestop gaan ook de afspraken van patiënten die ambulante zorg krijgen niet door.

Opnamestop raakt de patiënt

GGZ Friesland noemt het belangrijk dat er actie gevoerd wordt. Alleen vindt de organisatie een opnamestop niet de beste manier. Kedzierski: “Deze actie raakt direct de patiënt met alle mogelijke klachten. Iemand met een depressie, die zijn gesprekken zo goed kan gebruiken, willen wij niet onder acties laten lijden. Iemand met een acute psychose heeft direct hulp nodig en willen we niet eerst naar een van onze buurinstellingen verwijzen.”

Alternatieve acties

De organisatie bezint zich daarom op alternatieve acties. “Wij voeren gesprekken met andere partijen om tot een oplossing te komen. Zodat de patiënt niet alsnog geconfronteerd wordt met een eigen bijdrage.”

Ideeën welkom

Een aantal onderdelen van de landelijke actie zal GGZ Friesland wel ondersteunen. “Zo zal de petitie breed onder de aandacht worden gebracht”, stelt Kedzierski. Hij roept patiënten daarbij op om ideeën voor actievoeren door te sturen naar de organisatie. Bij de goede ideeën wordt gekeken of die in uitvoer gebracht kunnen worden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Ggz last opnamestop in tegen bezuinigingen

Ggz is verbijsterd over bezuinigingen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. ik ben daar helemaal niet eens mee wat jullie daar allemaal schrijven daar zij pakken ze allemaal maar terwijl het helemaal niet kande exkamerleden die moeten zij de wachtgeld gewoon weg weer afhalen en nog veel meer want zoals het nu gaat dat kan ook niet en deze geld voor vier jaar.en dat is 75.000 op jaar basis onterchtzij denken van dat alles kan maar zo is het niethoud daar wel even rekening mee.

  3. De ondeskundige ’top’managers met een koude ziel die ook nog buiten de normen betaald worden, mee eens maar er zijn gelukkig ook goede bestuurders die so wie so met een wispelturige overheid zitten waar je geen beleid op kan bouwen. De flopminister Klinkmet het tekort van 3 miljard veroorzaakt in zijn tijd is nu professor om o.a. onderwijs te geven mbt alsmaar stijgende gezondheidszorgkosten. Daar is het wel van toepassing op.

  4. CHAOS! We willen deze heerlijke zelfverrijkende beroepsgroep danken voor hun graai gedrag. Waar gaat het geld dan naar toe eigenlijk. Wat krijgen dit soort instellingen aan vergoeding per client en wat komt daadwerkelijk bij de cliënt terecht nadat de dikke top salarissen eraf gaan van allerlei schadeveroorzakende bestuurders en managers. Kwetsbare Nederlandse burgers worden nu keihard uitgespeeld door dit soort, hoe zullen we dit soort schadeveroorzakers eigenlijk noemen. En zoals dit eruit ziet hebben ze geen morele bezwaren in hun gedrag en gaan ze over lijken letterlijk. Wat i dit toch een heerlijk corrupt land , corrupte overheid en een top corrupte gezondheidszorg , de top bestuurders bedoel ik dan hiermee. Niet diegene die op de werkvloer en als makke schapen hun werk proberen uit te voeren zo goed mogelijk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.