Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ inGeest moet 20 miljoen bezuinigen

Mark van Dorresteijn
GGZ inGeest moet tot 2015 circa 20 miljoen besparen. Dit is bijna 15 procent van de totale begroting. De besparingen worden vooral gezocht in vermindering van ‘overheadkosten’ en in minder arbeidsplaatsen binnen GGZ inGeest.
GGZ inGeest moet 20 miljoen bezuinigen

De bezuinigingen zijn noodzakelijk om de zorg voor cliënten ook de komende jaren te kunnen garanderen.

Teveel behandeld

De organisatie heeft naar eigen zeggen, als vraaggerichte organisatie, meer cliënten behandeld dan vooraf met de ziektekostenverzekeraars was begroot. In tegenstelling tot wat voorheen gebruikelijk was, wordt deze extra zorg met terugwerkende kracht over 2010 niet vergoed. Ook in de toekomst wordt dergelijke overproductie niet langer vergoed. Door de overheadkosten te verminderen, zal er naar verhouding een groter deel van de middelen beschikbaar komen voor het primaire zorgproces. Tevens moeten de besparingen geld vrijmaken voor vernieuwing zodat GGZ inGeest ook in de toekomst aan de veranderende zorgvraag kan blijven voldoen.

Gevolgen voor de medewerkers

GGZ inGeest vangt het verlies van veertig formatieplaatsen op met natuurlijk verloop en herplaatsing van medewerkers. Gedwongen ontslagen worden niet verwacht. Enige maanden geleden is al een vacaturestop ingegaan. In overleg met de vakbonden zijn de uitgangspunten in het sociaal plan vastgesteld. Het interne mobiliteitsbureau zoekt voor deze boventallige medewerkers elders binnen de organisatie passend vervangend werk. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

GGZ inGeest dringt separaties met driekwart terug

Reade en GGZ inGeest werken samen

GGZ inGeest gaat over op Psygis Quarant

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.