Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Oost Brabant schrapt 90 voltijdfuncties

Vanwege een terugloop van inkomsten moet GGZ Oost Brabant 6,2 miljoen euro bezuinigen in 2014. De ggz-instellingen wil met de reorganisatie blijvend goede specialistische GGZ garanderen aan inwoners van Oost-Brabant.
GGZ Oost Brabant schrapt 90 voltijdfuncties
Foto: ANP Photo

Bestuurder Fred Pijls van GGZ Oost Brabant: ‘Wij zijn volop bezig vanuit eigen kracht te anticiperen op de veranderende zorgvraag door onze zorg anders, slimmer en nog meer in de wijk te organiseren. Voorbeelden hiervan zijn onder andere dat we afgelopen twee jaar in ons verzorgingsgebied versneld 11 multidisciplinaire teams voor volwassenen en jeugd in de wijk hebben gerealiseerd. Verder ligt onze beddenreductie op schema en realiseerden we in 2013 specialistische GGZ in netwerken rond de cliënt zoals de geheugenpoli met ziekenhuis Bernhoven, en poli’s voor mensen met hersenletsel samen met revalidatiecentra Blixembosch en Tolbrug.’

Reorganisatie

De totale bezuiniging is voor een klein deel op te vangen door lagere materiële kosten. Door de zorg van de Centra voor Psychisch Herstel vanaf begin 2014 op één locatie in Rosmalen aan te bieden, wordt een deel van de reductie gerealiseerd. Het overgrote deel is direct te vertalen naar lagere personeelskosten. De afgelopen twee jaar zijn de overheadkosten al verminderd. Aanvullend daarop zullen volgend jaar 90 fte worden geschrapt.

Effecten

Eind januari 2014 wordt voor de rest van de organisatie bekend wat de effecten zijn voor de medewerkers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.