Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ggz wil aparte klachtencommissie

Het Landelijk Platform GGz wil dat er een onafhankelijke commissie komt die individuele klachten binnen de zorg gaat behandelen. Dat maakte de organisatie maandag bekend.
Ggz wil aparte klachtencommissie

Patiënten kunnen niet bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg terecht met hun klacht, omdat die zich richt op grotere problemen. Een zogenoemde Onafhankelijke Geschillencommissie Zorg moet de klachten van patiënten uit de gehele zorgsector wel individueel gaan behandelen en oplossen in overleg met de zorgaanbieder.

Onafhankelijk

Ook moet de commissie onafhankelijk onderzoek mogen doen en een dwingend advies geven aan de inspectie als er ingegrepen moet worden. Verder moet de commissie duidelijk maken of de patiënt recht heeft op schadevergoeding en hoeveel.

Commissie

Het Landelijk Platform wil, vooruitlopend op de Wet Cliënt en Zorg, dat de commissie per 1 januari 2013 gaat draaien. Hoe de commissie precies vorm moet krijgen, laat de organisatie aan de minister. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © IGZ)

Meer nieuws:

Zwartboek ombudsman en Radar: ‘IGZ is partijdig’

Legemaate verdedigt IGZ tegenover ombudsman

Kamer: betrek ombudsman bij onderzoek naar IGZ

1 REACTIE

  1. Een individu en een commissie. Het lijkt een mooie oplossing voor het probleem individu en inspectie. Mooier is dat het individu een eigen deskundige mag aanwijzen (1 is genoeg), die echt onafhankelijk is. Die is er, maar heeft nog weinig bekendheid. Een ervan is Amiz in Delft.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.