Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz wil niet vanuit de AWBZ gefinancierd worden

De intramurale ggz moet niet meer vanuit de AWBZ gefinancierd worden. Daar pleit voorzitter Marleen Barth van GGZ Nederland voor in een brief aan de fractieleiders van alle Kamerpartijen.
Ggz wil niet vanuit de AWBZ gefinancierd worden

Door de verdere ontwikkeling van behandelmethoden hoort het deel van de ggz dat nu nog in de AWBZ zit daar eigenlijk niet meer thuis. Dat schrijft Barth naar aanleiding van de regeringsverklaring. Volgens de voorzitter wordt in haar organisatie ‘zeer verbaasd’ gereageerd op het voornemen van het kabinet om de intramurale ggz vanuit de AWBZ te blijven financieren. “Vanuit het oogpunt van behandeling en kwaliteit van zorg is de tijd rijp om het overgrote deel over te hevelen naar de Zorgverzekeringswet.”

Wmo

Barth uit in de brief verder haar zorgen over verdere overheveling van ggz naar de Wmo. Volgens GGZ Nederland verdwijnt met de overheveling van delen van de ggz naar de Wmo het verzekerd recht op zorg. “Het mag niet zo zijn dat de vraag of de patiënt aanspraak kan maken op zorg afhankelijk is van het beleid van de gemeente waarin hij toevallig woont.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Kamer wil stille overheveling AWBZ stoppen

NZa wil nieuwe bekostiging voor ggz

GGZ Nederland beraadt zich op acties tegen eigen bijdrage

NZa doet nader onderzoek naar dbc’s voor ggz

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.