GGzE opent webwinkel voor geestelijke gezondheidszorg

Een app kopen om te leren omgaan met piekeren, een coach zoeken die helpt om slaapproblemen tegen te gaan of online onderzoeken welke behandeling het beste past. De Eindhovense ggz-aanbieder GGzE opende onlangs de Welshop, waar elke Nederlander die wil werken aan zijn mentale gezondheid terecht kan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
e-health mantelzorg
Voor mantelzorgers kan het lastig zijn toegang tot de digitale omgeving van verwanten te krijgen. Foto: Adobestock

In de Welshop biedt GGzE mensen drie opties voor online ggz: zelfhulp, coaching en behandeling. Bij zelfhulp horen bijvoorbeeld trainingen die mensen kunnen helpen als ze veel piekeren of als ze vragen hebben over ouderschap. ‘Daarbij doen mensen het echt helemaal zelf, zonder begeleiding’, zegt Irene Helderman, projectleider van de Welshop en innovatiemanager bij GGzE. ‘Dat kan bij deze producten. Ze betalen tot 9,95 voor een van onze producten en krijgen vanuit de training wel tips, maar er kijken geen mensen met ze mee.’ Dat is wel zo bij de coaching, vertelt Helderman. ‘Daarbij koop je als het ware

0
830

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.