Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gilze en Rijen worstelt met Wmo-overschrijding

Mark van Dorresteijn
De explosief gestegen kosten van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) baren de politiek in Gilze en Rijen flinke zorgen. De overschrijdingen in de gemeente zijn inmiddels opgelopen tot circa 400.000 euro. Dat meldt BN de Stem.
Gilze en Rijen worstelt met Wmo-overschrijding

Deze kostenpost mag niet langer ‘uit de klauwen lopen’. De boodschap van de gemeenteraad daarover was duidelijk. De kwetsbaarste groepen moeten bij de bezuinigingen ontzien worden.

Mogelijkheden voor besparingen

Gilze en Rijen staat voor een grootscheepse bezuinigingsoperatie. Volgens wethouder Lau Lavooij (PvdA) liggen er zeker mogelijkheden voor besparingen die niet ten koste gaan van de doelgroep. Die plannen worden nu verder uitgewerkt. Het is volgens Lavooij goed om nog eens kritisch naar de kosten te kijken.

Besparing 2,5 miljoen

De komende jaren wil de gemeente 2,5 miljoen euro bezuinigen. Het college zet in ieder geval in op forse besparingen in de eigen organisatie, maar bijvoorbeeld ook op gemeenschappelijke regelingen en subsidies aan grotere organisaties. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

VNG: ‘Wmo korting blijft onaanvaardbaar’

Wmo-budget met 200 miljoen gekort

Rijke gemeente levert in door nieuwe verdeling Wmo

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.