Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Go-regeling definitief niet omhoog

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De verruiming van de GO-regeling geldt definitief niet voor de zorg. Dat blijkt uit antwoorden van minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken op Kamervragen van CDA-Kamerlid Antoinette Vietsch.
Go-regeling definitief niet omhoog

Op Prinsjesdag maakte het ministerie van Economische Zaken bekend de GO-regeling voor commerciële bedrijven te verruimen. Het bedrag per lening ging omhoog van 50 naar 150 miljoen euro. De overheid stelt zich garant voor de helft van de lening.

GO-regeling Cure

Onduidelijk was echter of deze verhoging tot 150 miljoen ook geldt voor de curatieve sector, de GO Cure. Van der Hoeven schrijft nu dat dit niet zo is, omdat er dan maar drie ziekenhuizen profijt van kunnen hebben. Het totale bedrag voor de GO Cure is 500 miljoen euro. Per lening geldt dus een maximum van 50 miljoen euro, waarvan de staat de helft garandeert. Banken kunnen via SenterNovem een beroep doen op de regeling.

Banken kritisch over GO-regeling

Banken lieten zich onlangs in Zorgvisie kritisch uit over de effectiviteit van GO Cure. Het geeft ziekenhuizen geen toegang tot goedkopere leningen. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

NVB: ‘Bouwstop komt niet door kredietcrisis

Staatssteun voor bouw ziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.