Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Goede kans op doorstart Sionsberg

Mark van Dorresteijn
Twee serieuze partijen hebben zich gemeld om het failliete ziekenhuis De Sionsberg over te nemen. De partijen werken komende weken hun plannen nader uit.
Goede kans op doorstart Sionsberg

De polikliniek van het ziekenhuis kan daarom de komende tijd open blijven. Volgens curator Hans Silvius is er een redelijke kans dat De Sionsberg medio januari een doorstart kan maken.

Tien gegadigden

Bij de curatoren hadden zich tien gegadigden voor overname gemeld. Die lijst is teruggebracht tot twee. Het is nog niet bekend wie dat zijn. Wel meldt Silvius dat het gaat om kandidaten die bekend zijn met de exploitatie van gezondheidscentra. In de overnameplannen is het in ieder geval de bedoeling dat het ziekenhuis nauw gaat samenwerken met lokale huisartsen en het verpleeghuis in Dokkum, het laatste met het oog op de vergrijzing in Noordoost-Friesland.

Levensvatbaarheid

De curatoren beëindigen hun werkzaamheden per 12 januari volgend jaar. Dan moet definitief blijken of De Sionsberg levensvatbaar is, aldus Silvius.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.