Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groene Hart Ziekenhuis onder vuur om businessclub

Minister Ab Klink van Volksgezondheid moet de zogeheten businessclub van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda verbieden. Dat stelde fractievoorzitter Agnes Kant van de SP in de Tweede Kamer.

De businessclub van het Groene Hart Ziekenhuis moet deels worden betaald door bedrijven uit de regio. De werknemers van deze bedrijven worden dan eerder geholpen in het Goudse ziekenhuis. In het AD verzekerde bestuursvoorzitter Dirk Jan Verbeek dat zij worden geholpen op een rustige dag, of ’s avonds. Daarom is hier geen sprake van een voorkeursbehandeling, meent de bestuursvoorzitter.

‘Voorkruipzorg’

SP-leider Kant ziet de businessclub echter als “voorkruipzorg”. Kant vraagt minister Klink van Volksgezondheid om dit snel te verbieden. “We betalen allemaal premie en belastingen”, zei Kant in de Tweede Kamer. “Gewone mensen mogen niet worden achtergesteld ten gunste van mensen met een dikkere portemonnee.”

Financieel aantrekkelijk

De businessclub van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda biedt financiele voordelen. Het Groene Hart Ziekenhuis wil dan ook particulieren aan zich binden en heeft om die reden een stichting in het leven geroepen. Donaties van tevreden patiënten worden volgens het ziekenhuis geïnvesteerd in medische projecten en cliniclowns. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

‘Voorkruipzorg’ stuit Klink tegen de borst

Zorgpremievoorstel Klink stuit op verzet werkgevers

‘Geen voorkruipzorg bij Kennemer Gasthuis’

Agnes Kant krijgt prijs gehandicaptenraad

Fusie Zorgpartners en Groene Hart Ziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.