Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groot brandveiligheidsonderzoek in de ggz

De VROM-Inspectie (VI) gaat in opdracht van het ministerie van VWS, VROM en Sociale Zaken komend jaar ggz-instellingen inspecteren op brandveiligheid. Bij dit onderzoek zullen de inspecteurs extra aandacht hebben voor separeercellen.

Waar en wanneer de inspecteurs van de VI controles zullen uitvoeren is nog geheim. Waar de VI bij het onderzoek precies op gaat letten is ook voor een groot deel onduidelijk. Het is alleen bekend dat de VI in haar inspectie de wet- en regelgeving als basis zal gebruiken en haar eigen inspectiemethode hanteert. Dat is door het ministerie van VROM naar buiten gebracht. De inspecteurs zullen verder bij de controles geen gebruik maken van handreikingen en certificeringsmethoden van externe bedrijven die doorgaans in de sector worden gehanteerd.

Veiligheid separeercellen

GGZ Nederland meldt verder dat VI in het onderzoek ook cellen zal onderzoeken. In de ggz vallen niet alleen de justitiële voorzieningen, maar ook de gebouwen van gesloten afdelingen en separeerruimten onder de definitie van celcomplexen. Cellen krijgen apart aandacht omdat uit eerder onderzoek van de VI blijkt dat politiecellen vaak niet aan de veiligheidseisen voldoen.

Actieprogramma Brandveiligheid

De controles worden uitgevoerd in het kader van het Actieprogramma Brandveiligheid. De rapportage over het actieplan brandveiligheid en de brandveiligheidsvisie is door het Ministerie van VWS en VROM opgesteld en door de Tweede Kamer geaccepteerd. De Kamer zal de resultaten van dit onderzoek bespreken. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Miljoenenschade door brand in zorginstellingen

Patiënt GGZ Drenthe na brandstichting overleden

Brandschade ziekenhuizen groeit explosief

Ggz separeert patiënten langer dan jaar

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.