Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grootste medische videoconferencing netwerk van start

Mark van Dorresteijn
Meer dan 50 ziekenhuizen in Nederland zijn per 1 januari 2013 aangesloten bij het grootste medische videoconferencing netwerk van ons land. Het netwerk wordt gehost door videocommunicatiespecialist Qconferencing.

De aangesloten ziekenhuizen kunnen nu via het publieke internet op een veilige wijze medische beelden delen en op afstand analyseren. Zo kunnen medische specialisten op meerdere locaties op afstand met elkaar overleggen. Ook kan videoconferencing worden gebruikt voor telepathologie-toepassingen, voor het geven van opleidingen en zelfs voor het streamen van videobeelden vanuit operatiekamers. Het is voor deelnemers ook mogelijk via PC’s, tablets zoals iPads en smartphones deel te nemen aan medische videovergaderingen.

Toevoeging huisartsen

Nu dit videoconferencing netwerk tussen ziekenhuizen live is kunnen in de volgende fase ook huisartsen aangesloten worden. Huisartsen kunnen dan eenvoudig via video deelnemen aan een overleg tussen specialisten over een van hun patiënten.

Inzet van expertise

Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) heeft de afgelopen jaren via videoconferencing veel ervaring opgedaan met het verzorgen van videoconsults in de oncologie. Hierdoor wordt specialistische oncologische expertise in Nederland sneller en efficiënter ter beschikking gesteld aan de algemene ziekenhuizen.

Ronald Vlaanderen van het IKNL is dan ook verheugd dat inmiddels zoveel algemene ziekenhuizen zich hebben aangesloten bij het medische videoconferencing netwerk van Qconferencing. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat nu de komende jaren de multidisciplinaire patiëntbesprekingen in de oncologie via videoconferencing kunnen blijven plaatsvinden. Voor kennisdeling binnen ons medisch vakgebied is dat van groot belang.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.