Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Grote reorganisatie bij thuiszorgorganisatie Careyn

Thuiszorgorganisatie Careyn bezuinigt op de huishoudelijke hulp in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Een deel van de 230 medewerkers krijgt een andere baan aangeboden. Veel personeel gaat er vijftien procent op achteruit in salaris.
Grote reorganisatie bij thuiszorgorganisatie Careyn

De bezuiniging is noodzakelijk door de lagere tarieven die de gemeenten sinds begin dit jaar voor de huishoudelijke zorg betalen, aldus Careyn op haar website. Door de reorganisatie hoopt Careyn de werkgelegenheid voor de 230 medewerkers te behouden.

Minder indicaties HH2

De huishoudelijke hulp van niveau 2 wordt bij de nieuwe aanbesteding minder geïndiceerd door de gemeenten, terwijl Careyn daar wel het gekwalificeerde personeel voor heeft. Door de stijgende loonkosten, de lagere tarieven en het teruglopen van het aantal geïndiceerde uren voor HH2, is het volgens de organisatie financieel niet meer haalbaar het huidige personeelsbestand te behouden. De HH2-medewerkers krijgen een andere functie aangeboden in een lagere salarisschaal. De teruggang in loon wordt nog een half jaar gecompenseerd.

Kleine overhead

Marijke Helderman, directeur Careyn Huishoudelijke Zorg betreurt het besluit: ‘Wij hebben veel geïnvesteerd in werving, deskundigheidsbevordering en behoud van goede medewerkers. Dit blijven we doen, maar de reorganisatie is onvermijdelijk. Er moet een keuze gemaakt worden tussen behoud van werkgelegenheid of behoud van salaris. Careyn ziet geen andere mogelijkheden om kostendekkend te blijven werken. De overhead is al minimaal.’

Geen sociaal plan

Er ligt momenteel nog geen sociaal plan. Careyn overlegt al geruime tijd met de vakbonden over de reorganisatie. Ondanks het begrip van de bonden voor de positie van Careyn is het niet gelukt tot overeenstemming te komen over een sociaal plan. ‘De bonden hebben hiervoor onvoldoende mandaat gekregen van hun achterban. De Ondernemingsraad van Careyn Huishoudelijke Zorg is nauw betrokken bij het besluitvormingsproces.’

Plakken

De medewerkers zijn deze week per brief geïnformeerd. Binnenkort volgen er informatiebijeenkomsten en individuele gesprekken. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Jos Spätjes tijdelijk bestuurslid Careyn

Herman Blom in bestuur Careyn

Fusieclub Careyn Zuwe en Aveant heet voortaan Careyn

Peter van Lieshout word voorzitter toezicht Careyn

1 REACTIE

  1. Hoeveel procent gaan de z.g. topsalarissen erop vooruit???
    Voorstel: laten we op deze salarissen15% bezuinigen dan is het probleem voor de lagere salarissen weg.
    Schandalig om op deze, toch al lage salarissensalarissen te willen bezuinigen.Deze mensen werken heel hard voor weinig geld.
    Ik heb er gelukkig niets mee te maken maar ik word hier wel erg boos over.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.