Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Guus van Montfoort commissaris bij Sophia Revalidatie

Mark van Dorresteijn
Per 1 april 2012 is prof. dr. Guus van Montfort benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Sophia Revalidatie. Commissaris mevrouw Ing Yoe Tan is de nieuwe voorzitter.
Guus van Montfoort commissaris bij Sophia Revalidatie

Van Montfoort is bijzonder hoogleraar bedrijfseconomie en bestuursvoorzitter bij brancheorganisatie Verpleging en verzorging: ActiZ. Daarnaast bekleedt hij nog andere nevenfuncties in de zorg- en onderwijssector. Mevrouw mr. I.Y. Tan volgt per 1 april 2012 de heer drs. W.G. MacLennan op als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Sophia Revalidatie.

specialistisch

Sophia Revalidatie biedt revalidatie op specialistisch niveau voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Het doel van de revalidatiezorg is de patiënt te helpen de door haar of hem gewenste rol in de samenleving (weer) zo goed mogelijk te vervullen ondanks problemen met de participatie in de maatschappij. Sophia Revalidatie heeft vestigingen in Den Haag, Delft, Gouda en Zoetermeer.

Hoogleraar

Guus van Montfort (1947) is doctor in de economische wetenschappen. Van 1998 tot 2007 stond hij aan het roer van Achmea Zorg. Van 2007 tot 2011 was hij directeur van Kiwa Prismant. Van Montfoort is bestuursvoorzitter van Actiz en bijzonder hoogleraar Bedrijfseconomie, Zorg en Medische Technologie aan de Universiteit Twente. De nieuwe voorzitter Ing Yoe Tan (1948) is jurist en zelfstandig organisatie adviseur. Tot 2004 werkte zij bij Bureau Berenschot. Van 1999 tot 2011 was zij PvdA lid van de Eerste Kamer. Ing Yoe bekleedt meerdere nevenfuncties onder andere als lid van de gemeentelijke Rekenkamers van Den Haag en Lelystad, alsmede toezichtfuncties in de cultuur & mediasector, onderwijs- en zorgsector. Sinds 2005 is zij lid van de Raad van Commissarissen van Sophia Revalidatie. (zorgvisie – Carolien Stam / foto: Herbert Wiggerman)

Lees meer

Beweging 3.0 benoemt twee nieuwe commissarissen

Zorgcommissarissen ontevreden over vergoeding

Commissarissen: ‘Afpersingszaak Erbudak vermindert vertrouwe…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.