Guus van Montfort: ‘Ouderenzorg moet zich niet rijk rekenen’

Zeven jaar was Guus van Montfort boegbeeld van ActiZ. Hij blikt in een afscheidsinterview terug op het conflict met de Inspectie en oud-staatssecretaris Martin van Rijn over de zwarte lijst van verpleeghuizen, de opstand van de ActiZ-leden en de Agema-gelden die als sneeuw voor de zon wegsmolten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Guus van Montfort

Zeven roerige jaren lang was Guus van Montfort voorzitter van brancheorganisatie ActiZ. Per 1 januari zwaait hij af. Toen hij in 2011 aantrad kreeg de ouderenzorg, net als nu, veel extra geld. Het kabinet-Rutte I, met de PVV, had structureel 825 miljoen extra toebedeeld aan de ouderenzorg. De tarieven gingen in 2012 met structureel 3 à 4 procent omhoog. ‘We wilden zeker weten dat het structureel was en niet incidenteel. Als zorgorganisaties extra personeel aannemen en opleiden, zitten ze ook langdurig op hogere kosten. Maar structureel bleek toch niet zo heel structureel. Rutte I was geen lang leven beschoren en

1
1592

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.