Plan De Jonge voor wijkverpleging versterkt positie verzekeraars’

Onder het mom van minder marktwerking in de wijkverpleging versterkt minister Hugo de Jonge van VWS de positie van zorgverzekeraars. Zorgeconomen Xander Koolman en Marcel Canoy vinden zijn plannen nog te onduidelijk en niet voldoende uitgewerkt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
bloeddruk meten door wijkverpleegkundige
Foto: FredFroese/Getty Images/iStock

Minister Hugo de Jonge van VWS vindt de marktwerking te ver doorgeschoten in de wijkverpleging. Hij wil dat zorgaanbieders in de wijkverpleging intensiever gaan samenwerken. Per wijk moet er één herkenbaar wijkverpleegkundig team komen, schreef hij half mei aan de Tweede Kamer. ‘De minister ziet dat de wijkverpleging te veel versnipperd is. Hij ziet twintig autootjes van thuiszorgaanbieders bij een serviceflat staan en vindt dat inefficiënt. Dat klopt. De markt voor wijkverpleging functioneert niet goed. Maar zou dat beter gaan als de overheid meer gaat sturen? Hoe zou de overheid dat moeten regelen?’, zegt zorgeconoom Marcel Canoy. ‘Binnen

0
1603

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.