Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Guy Peeters stopt bij Maastricht UMC+

Guy Peeters heeft aan de raad van toezicht aangegeven zijn voorzitterschap van het bestuur azM/Maastricht UMC+ in de loop van 2015 te willen neerleggen. Peeters wil na 12 jaren van intensief voorzitterschap de fakkel aan een ander overdragen.
Guy Peeters stopt bij Maastricht UMC+

De raad van toezicht schrijft het besluit van Guy Peeters te betreuren en begrip voor te hebben. ‘In zijn periode heeft het azM/Maastricht UMC+ zich nadrukkelijk op de kaart gezet als een gezonde, stabiele maar ook innoverende en excellerende organisatie in de wereld van de academische gezondheidszorg. Daarvoor past grote dank.’

Marja van Dieijen

Na een uitgebreide oriëntatie heeft de raad van toezicht op 20 december 2014 besloten Marja van Dieijen, op dit moment lid van de raad van bestuur van het azM/Maastricht UMC+, per 1 november tot voorzitter daarvan te benoemen. Het toezicht is ervan overtuigd dat professor Van Dieijen de organisatie op succesvolle wijze door de volgende fase van ontwikkeling kan leiden.

In onderling overleg is de datum van afscheid van Peeters bepaald op 1 november 2015. Daarmee heeft het azM/Maastricht UMC+ de gelegenheid om de overdracht naar een nieuw voorzitterschap op zorgvuldige en geleidelijke wijze vorm te geven.

Externe omstandigheden

‘Dit is naar het oordeel van de raad van toezicht van groot belang in een tijd waarin de externe omstandigheden waarin de organisatie moet opereren allerminst door stabiliteit worden gekenmerkt. Het azM/Maastricht UMC+ staat er goed voor maar staat ook voor een aantal uitdagingen die vragen om zorgvuldig maar ook vastberaden leiderschap. De Raad van Toezicht is ervan overtuigd met de benoeming van prof. Van Dieijen hierin op voortreffelijke wijze te voorzien. De heer Peeters verdient onze grote erkentelijkheid voor de wijze waarop hij het azM/Maastricht UMC+ naar zijn huidige vooraanstaande positie heeft geleid. Aan zijn afscheid zal te zijner tijd op gepaste wijze aandacht worden geschonken.’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.