Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Haagse zorgaanbieders staken overleg gemeente

Zorgscala, een verband van Haagse zorgorganisaties, overlegt niet meer met Den Haag over ketenzorg. De aanbieders vinden het nieuwe tarief voor huishoudzorg te laag.

Zorgscala overlegde afgelopen jaar met de gemeente over de aansluiting tussen AWBZ en Wmo. “Wij hebben dat aangegrepen om te praten over de kosten van huishoudelijke zorg. Maar voordat wij konden melden dat de kostprijs 23,45 is, kwam de gemeente met een nieuwe aanbesteding waarin ze 20,40 euro biedt”, zegt directeur Helmut Beckhuis. “Daarop hebben we het overleg opgeschort.”

Tarieven marktconform

Een gemeentewoordvoerster zegt dat de Haagse tarieven “marktconform” zijn. “Dat het overleg is opgeschort, is jammer, maar iederen wist dat de nieuwe aanbesteding eraan kwam.” Bureau PricewaterhouseCoopers stelde onlangs dat de kostprijs van huishoudelijke hulp gemiddeld 21,54 euro per uur is. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Wmo uurtarief gemiddeld 2,40 euro te laag

Kritiek op tariefverhoging Wmo

Onderzoek naar Wmo-tarief

1 REACTIE

  1. Waar hebben wij het over . Wij praten alleen maar over kosten.Zelf werkzaam in de Zorg , ik ken Bestuurders die Euro s 30.000 per maand verdienen, en er zijn er die meer verdienen! Waar hebben wij het allemaal over . De Politiek praat veel , maar veel te weinig over de Zorg over onze Ouderen, en de Vergrijzing ( 1946 en verder) dat een feit is.Wij wisten met zijn allen dat vanaf 1946 en verder dit eraan zou komen. Het heeft allemaal te maken met Visie en Langer Termijn denken.Waar blijven die Jongens die daar voor zijn opgeleid ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.