Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hackathon om gebruik sensors in praktijk te brengen

De Universiteit Utrecht organiseert een tweedaagse hackathon om het gebruik van sensors van bijvoorbeeld smartphones of activity trackers in de praktijk te brengen. Het CBS, het RIVM en de Haagse Hogeschool werken samen met de UU bij het organiseren van de Sensor data Challenge.
startup400.jpg

Tijdens de tweedaagse hackathon Sensor Data Challenge gaan teams van studenten kijken hoe sensors ingezet kunnen worden om via meetdata bij te dragen aan een betere volksgezondheid.

Verbeteren gezondheid
Een camera, microfoon, gps, gyroscoop, accelerometer, lichtsterktesensor, nabijheidssensor, hartslagmeter zijn slechts enkele voorbeelden van het toenemende aantal slimme sensors waarmee gegevens verzameld kunnen worden. Universiteit Utrecht schrijft: ‘Hoe kunnen we die sensoren inzetten of combineren om gezondheid, leefstijl en leefomgeving te meten in bevolkingsonderzoek? Dat is de centrale vraagstelling van de Sensor Data Challenge. Het event vindt plaats op donderdag 21 en vrijdag 22 september. Tijdens de hackathon werken teams van maximaal vier studenten aan verschillende challenges binnen het thema gezondheid, leefstijl en leefomgeving. Een jury beoordeelt de ontwerpen. De prijzen zijn 1000 euro voor de winnaar en 500 euro voor de nummer twee. Verder beogen CBS en RIVM projecten te starten samen met de winnende teams om ideeën te realiseren en verder te ontwikkelen.’

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda.Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.