Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Haga Ziekenhuis betuigt spijt voor ontslag patiënt

Het Haga Ziekenhuis in Den Haag heeft excuses aangeboden voor het ontslag van een patiënt, waarover met de familie ‘slecht gecommuniceerd’ is. Dat meldde het ziekenhuis maandag. De excuses zijn zowel aan de patiënt zelf als aan de familie gemaakt.
HagaZiekenhuis

Volgens de Westlandse Omroep Stichting en Omroep West gaat het om een 86-jarige vrouw die aan de hartbewaking lag en zeker tot zondag in het ziekenhuis zou blijven. Maar vrijdagavond besloot het ziekenhuis de vrouw toch te ontslaan. De familie is daarover niet geïnformeerd, terwijl de vrouw verward is. Volgens een kleindochter stond de vrouw ineens in pyjama voor de deur bij haar oude buren in Monster, terwijl ze daar niet meer woont. Ze zou een taxi hebben genomen.

Ontkenning

Het Haga Ziekenhuis geeft op haar website een andere loop van omstandigheden weer. ‘De suggestie dat de bewuste patiënt in de war was, wordt ontkend door betrokken medisch specialisten en verpleegkundigen. Omdat er geen medische noodzaak was om de patiënt in het ziekenhuis te houden is besloten dat zij eerder naar huis mocht dan met de familie eerder was besproken.De patiënt reageerde kordaat en had goed begrepen dat zij eerder naar huis mocht. Zij wilde haar kleindochter daarover bellen. Dat lukte niet. Desgevraagd liet de patiënt weten het niet nodig te vinden een ander familielid te bellen. Zij wilde naar haar eigen huis. Zij gaf hierbij het adres op, dat overeenkomt met het adres in de ziekenhuisadministratie. Dit is door de medewerkers gecontroleerd. Daarna is de patiënt door een verpleegkundige in een rolstoel naar de uitgang begeleid. De suggestie dat er niemand is meegegaan wordt dan ook nadrukkelijk ontkend. Ook is er een taxi besteld.’

Gesprekken

Volgens de woordvoerder van het Haga Ziekenhuis zijn er inmiddels drie gesprekken geweest met de familie. ‘We zijn op een aantal punten in gebreke gebleven. We blijven in gesprek met deze familie.’ (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.