Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hagaziekenhuis biedt ouderen eigen polikliniek

Het Haagse Hagaziekenhuis is een sociaal geriatrische verpleegkundige polikliniek gestart die zich richt op de lichamelijke, psychische en sociale problematiek van ouderen. Ouderen hebben vaak last van meerdere aandoeningen tegelijk. Ze kunnen nu op een plek terecht.
Hagaziekenhuis biedt ouderen eigen polikliniek

Klinisch geriater Sabine Lonterman en twee verpleegkundig consulenten geriatrie namen het initiatief voor deze speciale polikliniek voor ouderen. Het team kijkt niet alleen naar alle lichamelijke klachten die ouderen hebben, maar bijvoorbeeld ook naar geheugenproblemen en medicijngebruik.

Laagdrempelig

In de Regio Haaglanden wonen relatief veel ouderen die steeds ouder worden. Daarbij komt dat ouderenproblematiek niet altijd herkend wordt. Het geriatrisch team maakt zorgverleners meer bewust van mogelijke achterliggende problemen van de oudere patiënt en van de mogelijkheid om naar het nieuwe spreekuur te verwijzen. Er wordt op het spreekuur meer tijd genomen voor iedere patiënt, de drempel is laag, de patiënt kan snel op controle komen, doorverwijzen gaat sneller en makkelijker. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

AWBZ-bezuiniging raakt allochtone ouderen

De toekomst van de ouderenzorg staat op het spel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.