Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hago Zorg meet werkgeluk bij haar medewerkers

Alle medewerkers van Hago Zorg hebben een vragenlijst ontvangen over hoe betekenisvol zij hun werk ervaren. Met dit onderzoek toetst Hago Zorg aan de hand van vijf factoren de betrokkenheid van haar medewerkers. ‘Wij kunnen ons alleen ontwikkelen als onze mensen zich ontwikkelen’, aldus Algemeen Directeur Margot van Leijnen.
smiley400.jpg

Margot van Leijen, Algemeen Directeur van Hago Zorg zegt: ‘Het werkgeluk van onze medewerkers is erg belangrijk. Zij zijn degene die dagelijks het werk bij onze klanten uitvoeren en in contact staan met de patiënten, cliënten en bewoners in de zorgmarkt. Gelukkige medewerkers gaan met plezier naar het werk, voelen zich betrokken en zijn gelukkiger. Pas dan is er ruimte voor hun persoonlijke ontwikkeling die uiteindelijk weer resulteert in verdere ontplooiing van onze organisatie.’

Werktevredenheid
In het onderzoek zijn de algemene tevredenheid, geluk en vitaliteit getoetst en de resultaten laten zien dat het merendeel van de medewerkers gelukkig is in zijn/haar werk. De algemene tevredehied haalde het cijfer 7 en voor geluk gaven de medewerkers  maar liefst een 8. Van Leijen: ‘Wij streven naar duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Gezonde en vitale medewerkers zijn optimaal en blijvend inzetbaar. Het is belangrijk dat wij hier energie in blijven steken, de onderzoeksresultaten zijn voor ons een belangrijk vertrekpunt, zo kunnen wij het gesprek met onze medewerkers aangaan om te zien waar wij als organisatie medewerkers kunnen ondersteunen om bepaalde zaken te verbeteren. Wat zal resulteren in een hogere werktevredenheid onder onze medewerkers.’

Congres Medezeggenschap in de Zorg
Bent u OR lid, Ambtelijk Secretaris of CR lid binnen een VVT (verpleeghuizen, ouderenzorg, thuiszorg), ziekenhuis, welzijnsinstelling, jeugdzorg, GGZ of gehandicaptenzorg? Kom dan op 26 september naar dit congres en ontdek hoe u elkaars krachten kunt bundelen!

 

Bent u OR lid, Ambtelijk Secretaris of CR lid binnen een VVT (verpleeghuizen, ouderenzorg, thuiszorg), ziekenhuis, welzijnsinstelling, jeugdzorg, GGZ of gehandicaptenzorg? Kom dan op 26 september naar dit congres en ontdek hoe u elkaars krachten kunt bundelen!Bent u OR lid, Ambtelijk Secretaris of CR lid binnen een VVT (verpleeghuizen, ouderenzorg, thuiszorg), ziekenhuis, welzijnsinstelling, jeugdzorg, GGZ of gehandicaptenzorg? Kom dan op 26 september naar dit congres en ontdek hoe u elkaars krachten kunt bundelen!Bent u OR lid, Ambtelijk Secretaris of CR lid binnen een VVT (verpleeghuizen, ouderenzorg, thuiszorg), ziekenhuis, welzijnsinstelling, jeugdzorg, GGZ of gehandicaptenzorg? Kom dan op 26 september naar dit congres en ontdek hoe u elkaars krachten kunt bundelen!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.