Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Hanno Pijl: ‘Het preventieakkoord is een doekje voor het bloeden’

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Als de zorgsector de hoofdrol speelt bij preventie en leefstijlbehandelingen van chronische ziektes, is het een verloren strijd. Dat stelt Hanno Pijl. ‘We lopen in 2040 met open ogen het vuur in als we het beleid niet aanpassen.’ De overheid moet volgens de hoogleraar zijn nek uitsteken en het voortouw nemen om de samenleving gezonder te maken via leefstijlinterventies.
preventieakkoord, preventie, leefstijlinterventie, hanno pijl,
Foto: Marco Okhuizen
Premium

Zonder ingrijpen rijzen de zorgkosten

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. De overheid moet inderdaad sturend gaan optreden, want het schiet totaal niet op met het preventiebeleid. En de overheid kan dat ook, door korting op te zorgpremies in te voeren voor mensen met een gezond voedings- en beweegpatroon. Dat is af te lezen aan de versuikering van het hemoglobine, de bloedvettenwaardes en waarschijnlijk nog wel een paar ‘biomarkers’.

   Voor het hele verhaal, zie https://gezondezorg.org/preventiebeleid. Het is echt geen hogere wiskunde; het enige dat ervoor nodig is, is politieke moed. Die ontbreekt tot nu toe bij VWS. VWS schuift alles af op de veldpartijen. Ik ben twee keer op het ministerie geweest om over dit onderwerp te praten, dus ik zou dat moeten kunnen beoordelen.

  2. Lees alle reacties