Hans Becker start eigen zorginstelling

Hans Becker, bekende vernieuwer van de ouderenzorg en voormalige bestuursvoorzitter van stichting Humanitas, is bezig een ouderenzorginstelling te kopen. ‘Het is de bedoeling dat we op 1 augustus met de verbouwing beginnen en dat we vanaf 2017 volop draaien.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
becker.jpeg

‘Ik zit midden in de aanschaf van een oud, klassiek bejaardenhuis op Rozenburg, tegenover Maassluis. Het heeft vijftig kamers maar ik laat dat ombouwen tot veertig kamers. Mijn doel is om weer ouderenzorg te gaan bieden op basis van mijn geluksmodel. Het model wat onder andere in China heel populair is. Dat betekent eigen regie, eigen actieve inbreng (use it or lose it), een positieve sfeer (ja-cultuur) en een familiegevoel (extended family). Er komt weer een herinneringsmuseum, een kunstatelier en een bibliotheek. Bewoners kunnen er een wijntje drinken en een slibtongetje eten in het restaurant en

14
1311

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

14 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Hulde. Eindelijk weer eens iemand in de zorg met de juiste visie. Om nog een stap verder te gaan: lees anders mijn linked in post "Een beetje bestuurder in de ouderenzorg heeft de Hotelschool gedaan". Dit n.a.v. manifest Hugo Borst en een kinked in post die echt ongekend aantal views, likes en comments opleverde. Nu samen met Hans in de praktijk waar maken.

  3. Liefde en aandacht is zeker zeer belangrijk. Echter de aandacht voor lichamelijke/medische ongemakken bij de zeer zwakke oudere sterk laten verslappen door een ontstane bedrijfscultuur vanuit de eenzijdige visie van deze bestuurder heb ik uit eigen ervaring meegemaakt binnen de sector en Humanitas. Wat mij betreft blijft hij verre van de kwetsbare oudere die naast liefde en aandacht ook medische zorg behoeft. (Overigens is dat voor mij een totaal plaatje, idealiter).

  4. Dag Hans,
    Mooi initiatief. Ik ben benieuwd hoe jou het gaat lukken binnen het vigerende beleid. Ook ben ik benieuwd welke barrières jij tegenkomt onderweg. Wat ga je anders doen zodat je niet in dezelfde situatie terecht komt als Humanitaire nu.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.