Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Hans Simons nieuwe voorzitter raad van toezicht DBC Onderhoud

Mark van Dorresteijn
Hans Simons is op 15 oktober 2010 benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van de Stichting DBC Onderhoud. De huidige voorzitter Cees Hoogendoorn treedt af in verband met het aflopen van de statutaire zittingsperiode.
Hans Simons nieuwe voorzitter raad van toezicht DBC Onderhoud

Als voorzitter van de raad van toezicht zal Simons toezien op de hoofdlijnen van beleid en de externe representatie van DBC Onderhoud. De raad vervult tevens een klankbordfunctie voor de directie/het bestuur van de stichting.

Ervaring Simons

Simons heeft brede bestuurlijke ervaring in zowel de gezondheidszorg als daarbuiten. Hij was onder meer staatssecretaris van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur, en wethouder in Rotterdam. Ook was hij bestuurder van het Oosterscheldeziekenhuis te Goes en Zierikzee.

Over DBC-Onderhoud

DBC Onderhoud is de organisatie die in Nederland verantwoordelijk is voor een goed werkende dbc-systematiek. Daartoe levert DBC Onderhoud met regelmaat geactualiseerde DBC-pakketten uit. De inhoud van die pakketten komt tot stand in nauw overleg met de zorgsector, de patiënten, de zorgverzekeraars en de overheid. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Gezocht: Zorgmanager en Talent van het jaar 2011

De inschrijving voor Zorgmanager en Talent van het jaar 2011 is weer gestart.
Meer over de procedure.

8 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Logische keus. Tachtig procent van de zorgbestuurders is ook PvdA en zo hou je het lekker onder elkaar en in de familie. Dat de premie voor de gewone man hierdoor explodeert zal deze grootverdieners (ooit een PvdA’er ontmoet die minder dan Balkenende verdient?)een worst zijn.

 3. Door Hans S. heeft de zorg meer zorgen dan ooit. We zijn nog aan het herstellen van de shade die deze man heeft aangericht.
  Is er geen ander baan voor deze carrière ambtenaar? Bijvoorbeeld dijkgraaf bij het waterschap, of burgemeester bij Madurodam.
  Weer een PvdA man op een verkeerde plaats.
  Moet eerst de zorg kapot voordat links Nederland zich realiseert dat de zorgverleners de kennis/kunde hebben van zaken en niet de Partij-folderaars.
  Daar komt vandaag de dag de alles vernietigende manager bij. Gericht op eigen toekomst en carrière blijft niets heel. Alles moet op de schop (…). Om plaats te maken voor nog meer managers Als ratten verspreiden ze de pest en trekken door naar nog niet aangetaste instellnigen.
  En de politiek?? De politiek stuurt haar mensen : Hans S.!!!
  Hoeveel plagen kan de zorg hebben??

 4. Nou die brede bestuurlijke ervaring kennen we! Als staatssecretaris alle langdurige zorg in de awbz, te beginnen met de ggz. Wat is er van de awbz geworden? Een niet te bekostigen waterhoofd die nu moet worden leeggepompt. En in Zeeland zijn ze nog blij dat hij vertrokken is en zit men nog met de rotzooi die mijnheer heeft achtergelaten. Maar ja, dat is het lot van Zeeland, de meeste bestuurders zien dat als een leuk tussendoortje en proeftuin.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.