Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hartcentra ‘Meetbaar Beter’ breiden uit

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De hartcentra die zijn aangesloten bij het project ‘Meetbaar Beter’ zijn uitgebreid van twee naar zes. Dat laten de centra vandaag weten.
Hartcentra 'Meetbaar Beter' breiden uit
Foto: Lex van Lieshout

In deze zes hartcentra worden de uitkomsten gemeten van hartoperaties. Door het gebruik van dezelfde meetmethode zijn de uitkomsten onderling vergelijkbaar. Op dit moment richten de centra zich op kransslagaderlijden en boezemfibrilleren, de meest voorkomende hartaandoeningen. Het ligt in de verwachting dat binnen drie jaar voor vrijwel alle patiëntgroepen de belangrijkste uitkomstindicatoren zijn geselecteerd. De centra zeggen transparant te willen rapporteren over de resultaten van de door hen verleende zorg.

Zes hartcentra

Meetbaar Beter is sinds 23 mei dit jaar een stichting. Deze bestaat inmiddels uit de hartcentra van het Sint Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, het Catharina Ziekenhuis Eindhoven, het Amphia Ziekenhuis in Breda, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum Amsterdam en Universitair Medisch Centrum Groningen. Meetbaar Beter is eenjaar geleden begonnen als partnership tussen het Catharina Ziekenhuis, het Sint Antonius Ziekenhuis en The Decision Group.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.