Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hartemink Vrouwelijke Manager 2007

Lidy Hartemink, directeur Zorg bij Univé verzekeringen, is uitgeroepen tot Vrouwelijke Manager van het Jaar 2007. Zij kreeg die titel uitgereikt door staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken.

De Vrouwelijke Manager van het Jaar werd gekozen door de circa 150 deelnemers aan de Nationale Dag voor Vrouwelijke Managers.

Genomineerden

Tot de concurrenten van Hartemink behoorden onder andere Monica Milz (Rabobank), Sabine Palinckx (Business Objects) en Daniëlle Schuur (IBM). Volgens de jury toont Hartemink consistent leiderschap en staan communicatie en teamwork bij haar voorop. Haar motto is dan ook: ‘Nummer één word je nooit alleen’.

Investeren in medewerkers

Over haar acceptancespeech zegt Hartemink: “De kern van mijn betoog was een schets van de impact van de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet op Univé Zorg en de rol van de zorgverzekeraar in het complexe speelveld van de gezondheidszorg.”

Coachen

Hartemink had beloofd dat als ze zou winnen, zij vijf jonge managers zou gaan coachen, schrijft managersonline.nl. Aan die belofte zal ze zich houden, zo liet zij optekenen. “Mijn statement is dat het belangrijk is om juist in tijden van onzekerheid veel te investeren in leer- en ontplooiingsmogelijkheden van medewerkers”, zegt Hartemink. “Hun zelfvertrouwen stijgt hierdoor en zij kunnen hun functie beter uitoefenen.” (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Zorgmanager van het jaar 2002: Lidy Hartemink

Van vertrouwenscrisis naar gezonde bloei

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.