Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Havermans maakt compensatie bouwregime ruimer

De commissie-Havermans lijkt de financiële compensatie voor oor de overgang naar het nieuwe bouwregime niet te willen beperken tot ziekenhuizen die failliet dreigen te gaan.
Havermans maakt compensatie bouwregime ruimer

De commissie van wijzen onder leiding van Ad Havermans, oudburgemeester van Den Haag, onderzoekt momenteel hoeveel nadeel ziekenhuizen ontvangen bij de overgang naar het nieuwe bouwregime. De commissie-Havermans lijkt een ruimere definitie te hanteren voor het begrip ‘nadeelcompensatie’. Minister Klink wil de financiële compensatie beperken tot een handjevol ziekenhuizen dat failliet dreigt te gaan. De NVZ Vereniging van Ziekenhuizen had Klink in een brief in mei erop gewezen dat dit standpunt juridisch niet houdbaar is.

compensatie bouwregime

De commissie lijkt het met de NVZ eens, want ze zegt zelf nadeel te definiëren als het verschil tussen wat ziekenhuizen in het oude en het nieuwe regime aan bouwvergoeding ontvangen. Daardoor komen waarschijnlijk meer ziekenhuizen in aanmerking voor compensatie. Hoeveel individuele ziekenhuizen krijgen is onzeker, want de commissie heeft pas 1 oktober de precieze criteria af. Daarna gaat de commissie per ziekenhuis een rekensom maken. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Havermans voorzitter bouwcommissie ziekenhuizen

Dossier bouw

Bouwgeld verzorgingshuizen een aanfluiting(weblog)

Bijna drie miljard extra voor bouw zorginstellingen

Bouwlasten nog niet in AWBZ-tarieven

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.