Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

H+B ontkent fraude in de thuiszorg

Het bedrijf H+B Thuiszorg BV ontkent dat er fraude zou zijn gepleegd door niet geleverde thuiszorg te declareren.
H+B ontkent fraude in de thuiszorg

“Geen sprake van”, zegt directeur Roland de Haan. Dit in tegenstelling tot wat een zogenoemde klokkenluider vrijdag 27 mei beweerde in het tv-programma 1Vandaag. Bij H+B Thuiszorg BV – waaronder de later aangesloten organisaties Meerzorg I en II vallen – wordt juist wel gekwalificeerd personeel ingezet, dat ook keurig volgens cao wordt betaald, en dat ook daadwerkelijk en controleerbaar uren zorg levert. H+B Thuiszorg ontkent dan ook met kracht dat bij zorgkantoren van de verzekeraars te hoge tarieven voor thuiszorg zouden zijn gedeclareerd. “Absoluut en aantoonbaar onjuist”, aldus directeur De Haan.

Allochtone groeperingen

Meerzorg-organisaties zijn partijen die zich richten op AWBZ-zorg of thuiszorg aan allochtone groeperingen die zorg behoeven. Zij kunnen zich bij H+B Thuiszorg aansluiten, op uitdrukkelijke voorwaarde dat ze voldoen aan kwaliteitseisen voor verantwoorde zorg. Wel is bij een aantal Meerzorg-organisaties vastgesteld dat ze AWBZ-zorg hebben geleverd met niet-gekwalificeerd personeel. Daar kwam H+B achter in september 2010. Toen vertrok een directeur bij H+B, die verantwoordelijk was voor het kwaliteitsmanagementsysteem. Dat systeem heeft onder zijn leiding echter niet goed gefunctioneerd. “De tragiek was dat deze directeur juist was aangezocht om de kwaliteit te verbeteren. Ik zelf zou meer op de achtergrond blijven. Achteraf bezien had ik eerder moeten ingrijpen”, erkent directeur De Haan, de oorspronkelijke oprichter van H+B.

Reactie

Tweede Kamerfractie SP reageert op haar website: “Onderaanbestedingen in de thuiszorg en de jacht naar hoge winsten maken de thuiszorg kapot. Overheden maken afspraken met gecertificeerde thuiszorganisaties maar beseffen niet dat hier een web van obscure onderaannemers onder hangt.” (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Zorgbureau SPV ontkent fraude

Verzekeraars sporen voor miljoenen fraude op

NZa beboet frauderende artsen

UVIT spoort meer zorgfraude op in 2010

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Waarom is de thuiszorg “vrij wild” geworden, door de continuestroom aan wijzigen en onduidelijkheden is er bijna niet meer op een normale wijze te werken in de thuiszorg…
    Fraudeurs moeten aangepakt worden (keihard) maar schep eerst heldere kaders…

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.