Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Helpjemee.nl nieuwe site voor mantelzorgers

Mantelzorgers kunnen op de nieuwe gratis applicatie helpjemee.nl hulp vragen bij hun zorgtaken. Het nieuwe platform is een initiatief van bureauvijftig en is tot stand gekomen met hulp van de provincie Noord-Holland en het steunpunt voor mantelzorg Tandem in Velserbroek.
Helpjemee.nl nieuwe site voor mantelzorgers

Op www.helpjemee.nl kan iedere mantelzorger een eigen online agenda maken. Vervolgens kan de mantelzorger, of de zorgvrager zelf, helpers uitnodigen (familie, vrienden, buren, collega’s of vrijwilligers). Deze helpers krijgen op de site inzicht in de agenda van de zorgvrager en kunnen op deze manier allerlei taken makkelijk oppakken. Ook is het mogelijk om onderling berichten uit te wisselen en kun je een gratis SMS als herinnering ontvangen als je een taak hebt opgepakt.

Gemeentes

Gemeentes en steunpunten mantelzorg kunnen zich aansluiten bij helpjemee.nl. Daarmee krijgen ze inzicht in het aantal mantelzorgers in hun gebied en wordt het mogelijk de dienstverlening beter af te stemmen op de behoeften van de mantelzorger. Bijvoorbeeld door gerichte informatie ter beschikking te stellen aan mantelzorgers. Nederland telt ongeveer twee miljoen mantelzorgers. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Allochtonen leunen te zwaar op mantelzorg

Slechte relatie zorginstelling en mantelzorg

Bussemaker onderoekt gemeenten op mantelzorg

Gemeenten houden mantelzorgbeloning op zak

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.