Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Henrieke de Vries Zorgmedewerker van het Jaar

Redacteur Zorgvisie
Henrieke de Vries is uitgeroepen tot Zorgmedewerker van het Jaar 2017. Ze is de eerste die de prijs, uitgeschreven door het platform Voeding in de Zorg van Friesland Campina, heeft gewonnen.
HenriekedeVries-400.jpg
Foto: Henrieke de Vries

In totaal werden er 300 zorgmedewerkers genomineerd voor de prijs. De Vries, medewerker bij woonzorgconcern IJsselheem, won omdat ze betrokken is bij de bewoners van locatie De Amandelboom en omdat ze ‘vurig strijd’ om het beste voor de ouderen te regelen, schrijft RTV Oost. Daarnaast stelt ze dat de bewoners centraal moeten staan en dat instellingen minder moeten worden afgerekend op afvinklijstjes. ‘In plaats van algemene regels voor alle bewoners is het veel beter dat je per individuele bewoner kijkt welke regel goed is voor die bewoner’, zei ze. IJsselheem-bestuurder Helene Wüst noemde De Vries een voorbeeld voor velen en een held.

Verkiezing Zorgmedewerker van het Jaar
Het was de eerste keer dat Voeding in de Zorg de verkiezing uitriep. Tussen 8 februari en 19 maart dit jaar konden mensen hun favoriete zorgmedewerker nomineren.  Een onafhankelijke jury koos uit al die genomineerden tien zorgmedewerkers uit die doorgingen naar de laatste ronde. Ook daarin kon iedereen weer stemmen op zijn favoriet.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.