Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Hersenletsel: Thuis wonen onder begeleiding

Redacteur Zorg+Welzijn
Mensen met hersenletsel worden begeleid bij de overgang van het revalidatiecentrum naar huis. Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede en InteraktContour, gespecialiseerd in begeleiding thuis, zijn daarvoor een nauwe samenwerking aangegaan. Mantelzorg, aanpassingen en behandelingen thuis worden geregeld in overleg met de cliënt.
Hersenletsel: Thuis wonen onder begeleiding
Foto: ANP Lex van Lieshout

Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede en InteraktContour – gespecialiseerd in begeleiding van mensen met hersenletsel – zijn onlangs een nauwe samenwerking aangegaan om cliënten met hersenletsel naar en in huis te begeleiden. Doel is dat cliënten maximaal drie maanden wonen onder begeleiding. Daarbij vindt onderzoek en training plaats om hen weer zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren thuis.

Behandelteam

In revalidatiecentrum Roessingh werken mensen met hersenletsel aan hun lichamelijk en psychisch herstel onder behandeling en begeleiding van het behandelteam van Roessingh. Sinds enkele maanden kunnen medewerkers van InteraktContour al tijdens de revalidatie worden ingeschakeld om de overgang naar de thuissituatie te vergemakkelijken. Dit vindt plaats in overleg met de cliënt en het behandelteam van Roessingh. Gezamenlijk helpen zij bijvoorbeeld met het organiseren van mantelzorg, het regelen van aanpassingen in huis, fysieke behandeling en begeleiding thuis en met het zoeken naar passende dagbesteding.

Verschillen

De gevolgen van hersenletsel verschillen per persoon. Dit vereist specifieke kennis en extra vaardigheden om de juiste interventies te doen. De begeleiding is niet te standaardiseren, het is maatwerk. Revalidatiecentrum Roessingh ontwikkelt ook scholing voor medewerkers van InteraktContour, waarin ze leren bepaalde signalen op te pakken bij terugval. Op dat moment worden cliënten terugverwezen naar Roessingh zodat verdere terugval voorkomen wordt.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.