Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Het LangeLand wordt niet verkocht’

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer wordt niet overgenomen door een groep investeerders.
'Het LangeLand wordt niet verkocht'

Dat zegt het ziekenhuis desgevraagd naar aanleiding van een artikel in NRC Handelsblad dat bericht over interesse voor het ziekenhuis van onder andere SJMG Health Investments.

Basisziekenhuis

SJMG zou ook belangstelling hebben getoond voor vier andere ziekenhuizen. Het LangeLand Ziekenhuis zegt niet met SJMG te hebben gesproken over een overname. Het LangeLand ziet juist veel meer toekomst in verdere samenwerking binnen de coöperatie met het Bronovo, MC Haaglanden en Groene Hart Ziekenhuis, zo zegt een woordvoerder: ‘Wij werken met man en macht om onze financiële situatie te verbeteren en om als basisziekenhuis zorg dicht bij de bevolking te blijven bieden. Wij willen een ‘brede voordeur’ vormen voor poliklinisch consult, diagnostiek, acute zorg 7×24 uur, verloskunde en klinische opnames en dagbehandelingen op een breed scala van aandoeningen en vakgebieden. Voor de meer complexe zorgvraag verwijst het ziekenhuis patiënten naar gespecialiseerde locaties binnen het coöperatieve samenwerkingsverband waar het deel van uitmaakt.’

Efficiency

Partner Marcel Smolders van SJMG bevestigt dat hij nog niet bij het LangeLand Ziekenhuis langs is gegaan: ‘We zijn wel op heel korte termijn van plan om met de raden van bestuur en de medische staven van een aantal ziekenhuizen te gaan praten. Wij denken toch goede oplossingen te hebben voor de structurele problemen bij ziekenhuizen zoals het LangeLand Ziekenhuis. Ik ben van mening dat samenwerking in die coöperatie toch niet de efficiency in Zoetermeer op zo’n manier verbetert dat het ziekenhuis er op lange termijn veel gezonder van wordt.’ (Zorgvisie-Wouter van den Elsen) Foto: LangeLand Ziekenhuis

Lees meer:

LangeLand Ziekenhuis vervangt rvt

Afwaardering vastgoed nekt LangeLand Ziekenhuis

Dirk Jan Verbeek wordt interim-bestuurder LangeLand Ziekenhuis

LangeLand Ziekenhuis wil bij A12-combinatie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.