Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Het veld wil kankerzorg zelf regelen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Hoogleraar Emiel Rutgers pleitte in een uitzending van Nieuwsuur voor inmenging van de overheid bij concentratie van kankerzorg. Het lukt het veld niet om dit te regelen, zegt hij. Rutgers wil dat minister Schippers snel ingrijpt. Verschillende veldpartijen zijn het niet met hem eens.
Het veld wil kankerzorg zelf regelen
Foto: ANP/Koen Suyk
Premium

Als voorbeeld noemt Rutgers borstkankeroperaties:

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. borstkankerzorg en volume? Op papier klopt alles. Allemaal mooi.
   Maar als patient ben je in deze situatie afhankelijk van je arts. Het ziekenhuis kan nog zo goed bekend staan en een roze lintje hebben. Als je de pech hebt en bij een waarnemer terecht komt wordt alles anders.
   wat een traumatische ervaring een arts die niet communiceert, niets vertelt en alleen maar wil amputeren.

  2. Lees alle reacties
  3. De igz verklaarde in 2010 borstkankerzorg in Nederland verantwoord ??
   Of daarop vertrouwen VERANTWOORD is ..????? Beste hoogleraar Rutgers … Deze minister is nog nooit van DAADKRACHT en VISIE beschuldigd , noch het door haar zo vertrouwde igz. Deze minister hyperventileert al bij het woord ASBEST, maar in een eenmanscafé vindt zij AS BEST .Sowieso is vertrouwen in en op de overheid risicovol, mede wegens de voortdurend veranderende regels , vaak geinitieerd door de stempeldrukkende ”POLITIEKE PASSANTEN”’, de omschrijving van W. ANKER voor ministers . Ik wens u sterkte , mede namens… FRANZ … ( Kafka) .

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.