Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Hierdoor heeft Spaarne Gasthuis de kortste wachttijden van Nederland

Er bestaat geen ‘Holy Grail’ om de wachttijden kort te houden, zegt bestuursvoorzitter Ivo van Schaik van het Spaarne Gasthuis. Zijn ziekenhuis heeft volgens het laatste overzicht van ZorgkaartNederland en NZa de kortste wachttijden van Nederland. ‘Wij sturen op een aantal terreinen. Het is wel zo dat onze polihoofden er bovenop zitten.’
Foto Mark van den Brink
Premium

Dit is de lijst van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. In het verleden is gebleken dat op de websites van zorginstellingen vermeldde wachttijden niet overeenkwam met de werkelijkheid. Ook op de vermeldingen van de zoorgkaartnederland lijken weer omissies te staan. Neem bijvoorbeeld de vermelding bij de behandelingen van een liesbreuk. De Academische centra doen al jaren geen electieve (oa liesbreuk) chirurgie meer. Toch staan het Erasmus MC, UMCG en het Radboud MC trots boven in de lijst. De vraag is wat de waarde en waarheid van de vermeldingen op zorgkaartnederland zijn en of patienten met deze incorrecte informatie worden geholpen.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik ben van mening dat alle genoemde werkwijzen en ondersteunende ict, e-health etc zeker bijdragen aan het verminderen van de wachttijd. Echter als er meer gestuurd gaat worden vanuit de zorgverzekeraar of indien patienten meer de vrije keuze benutten om zelf een ziekenhuis te kiezen, dan lijkt het mij onmogelijk dit vol te houden voor de toekomst en zullen de wachttijden vanzelf oplopen. Simpel gevalletje vraag en aanbod , waarbij de andere genoemde zaken wel enige impact hebben maar niet doorslaggevend zijn. Nu klinkt het net of de andere centra op deze andere gebieden niet handig bezig zijn. En dan heb ik het zorgplafond nog niet eens benoemd als mogelijke invloed hebbende!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.