Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hofpoort heeft speciale BI-afdeling

Mario Gibbels
Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis heeft een speciale eenheid in het leven geroepen voor business intelligence. Dat is te lezen in een artikel over de implementatie van het BI-systeem iVide in het Woerdense ziekenhuis dat verschijnt in het komende nummer van ICTzorg magazine.

Het Hofpoort Ziekenhuis heeft het BI-systeem iVide van InfoReports vanaf begin dit jaar geleidelijk ingevoerd. De Excel-sheets voldeden niet meer, vertelt informatiespecialist Fred Westerink in ICTzorg magazine. Er wordt steeds meer informatie gevraagd van ziekenhuizen en ziekenhuizen willen ook beter zicht krijgen op hun kostprijzen, nu voor een steeds groter deel van hun zorg vrije prijsonderhandelingen gelden.

De implementatie van iVide heeft alles bij elkaar anderhalf jaar gekost, al had dat achteraf volgens Westerink een stuk vlugger gekund. Hij is er echter van overtuigd dat het pakket zich zal terug verdienen. “We zullen efficiënter gaan werken en patiënten zullen sneller geholpen worden. Het is een win-win-situatie.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.