Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoge score voor Sint Maartenskliniek

Het tijdschrift GezondNU publiceert deze maand de resultaten uit een onderzoek naar de tevredenheid van patiënten over de zorg en dienstverlening van ziekenhuizen. Met een rapportcijfer van 7,9 behaalt de Sint Maartenskliniek de hoogste score van Nederland, een gedeelde eerste plaats met Sionsberg Dokkum en UMC Utrecht.

Aan het onderzoek werkten vijfduizend patiënten mee. Hun ervaringen met 33 ziekenhuizen zijn representatief voor Nederland. De deelnemers aan het onderzoek werd gevraagd hun ervaringen met ziekenhuizen op verschillende punten te beoordelen. Naast de medische zorg zijn ook de faciliteiten en klantvriendelijkheid van groot belang.

Hoge noteringen

Naast de eerste plaats op het rapportcijfer behaalt de Sint Maartenskliniek op verschillende onderdelen hoge noteringen. Zo scoort de Maartenskliniek een tweede plaats op ‘goede medische reputatie’ en een derde plaats wat betreft de ‘vriendelijkheid van de artsen’. (GezondNU)

Links:

De top-100 zorgaanbieders 2007

‘Ranglijst werkt gesjoemel in de hand’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.